Συνταγές | Νηστίσιμη πασταφλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο



Νηστίσιμη πασταφλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο

 

Υλικά

1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
1 πακέτα φαρίνα κόκκινη 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο και λιώνουμε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ το μείγμα της ζάχαρης, το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Λαδώνουμε ένα ταψί 28εκ. και απλώνουμε τα ¾ της ζύμης. Επάνω στη ζύμη απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μακριά μπαστούνια τα οποία τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από τη μαρμελάδα σχηματίζοντας ρόμβους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφού κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε, αν θέλουμε, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

Powered by Softways S.A.
Copyright © 2011 Kapetanios. All Rights Reserved.