Γνωρίστε το σησάμι

 

Το σησάμι καλλιεργείται σε χώρες με υποτροπικό κλίμα όπως Ινδία, Κίνα, Μιανμάρ στην Ασία, Σουδάν, Αιθιοπία, Νιγηρία και Τανζανία στην Αφρική καθώς και Μεξικό και Γουατεμάλα στην Κεντρική Αμερική. Η παραγωγή του υπολογίζεται σε 3 εκατομμύρια τόνους ετησίως από τους οποίους το  70% καταναλώνεται από τις χώρες που το παράγουν ενώ το υπόλοιπο 30% εξάγεται σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης.

Αποτελεί μία τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας η οποία τα τελευταία χρόνια έχει συσχετιστεί με την πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαφόρων μορφών καρκίνου. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Β1, Β2, Β5, Ε, σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία , πρωτεΐνες και λιπίδια το κατατάσσουν σε υψηλή θέση στη διατροφική πυραμίδα. Η κατανάλωσή του όπως και των προϊόντων του (ταχίνι και χαλβάς) βοηθούν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

 

Powered by Softways S.A.
Copyright © 2011 Kapetanios. All Rights Reserved.