Συνταγές | Ταχινοσαλάτα



Ταχινοσαλάτα

 

Υλικά

300γρ. ταχίνι
6 σκελίδες σκόρδο
240γρ. νερό
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

Λειώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου στο γουδί. Σε ένα μπολ αραιώνουμε το ταχίνι με το μισό νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λειωμένο σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο νερό έως ότου το μείγμα να γίνει μία λεία κρέμα. Μπορούμε να τη διακοσμήσουμε με λίγα μυρωδικά φύλλα από μαϊδανό  και να συνοδεύσουμε γεύματα με κρέας, σαλάτες ή να την καταναλώσουμε σκέτη με αραβική πίτα ή λαγάνα.

Powered by Softways S.A.
Copyright © 2011 Kapetanios. All Rights Reserved.