Συνταγές | Κέικ μελιού



Κέικ μελιού

 

Υλικά

4 αυγά
1 & ½  φλιτζάνι ζάχαρη
2 φιαλίδια άρωμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας μέλι
350γρ. Βιτάμ
1 κουτάλι του γλυκού σόδα
1 κουτάλι της σούπας ξύδι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κονσέρβες Χ 400ml ζαχαρούχο γάλα (έτοιμο βρασμένο)
½ φλιτζάνι καρύδια ελαφρώς κοπανισμένα

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε στην άκρη το ζαχαρούχο γάλα και τα 200γρ. Βιτάμ. Διαλύουμε τη σόδα στο ξύδι και χτυπούμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί.

Σε ένα μέτριο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε προσεκτικά το μίγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το κέικ.  Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα πλαϊνά και τα κάνουμε ψίχουλα. Σε νερό που βράζει τοποθετούμε τις 2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα και τις αφήνουμε για 2 περίπου ώρες (προσέχουμε ώστε να είναι συνέχεια σκεπασμένες με νερό). (Μπορείτε να βρείτε και έτοιμο βρασμένο ζαχαρούχο γάλα στο εμπόριο).

Όταν ολοκληρωθεί το βράσιμο αφήνουμε τις κονσέρβες να κρυώσουν λίγο και χτυπάμε το γάλα στο μίξερ μαζί με το Βιτάμ. Με μία κλωστή κόβουμε εγκάρσια το κέικ και απλώνουμε μία στρώση από την κρέμα. Καλύπτουμε με το επάνω μέρος από το κέικ και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Επάνω ρίχνουμε τα ψίχουλα από το κέικ και τυλίγουμε με μεμβράνη έτσι ώστε η ζύμη να παραμείνει αφράτη.

Powered by Softways S.A.
Copyright © 2011 Kapetanios. All Rights Reserved.
Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα