Υλικά 300γρ. ταχίνι
Εκτέλεση Λειώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου στο γουδί. Σε ένα μπολ αραιώνουμε το ταχίνι με το μισό νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λειωμένο σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο νερό έως ότου το μείγμα να γίνει μία λεία κρέμα. Μπορούμε να τη διακοσμήσουμε με λίγα μυρωδικά φύλλα από μαϊδανό και να συνοδεύσουμε γεύματα με κρέας, σαλάτες ή να την καταναλώσουμε σκέτη με αραβική πίτα ή λαγάνα. |